Spędziliśmy 3 dni na krzyżackim Zamku w Gniewie biorąc udział w dużym kulinarnym wydarzeniu. Archimagirus to druga edycja prestiżowego konkursu kulinarnego dla młodych szefów kuchni i cukierników ocenianych przez międzynarodowe jury. Archimagirus to również niezwykłe wydarzenie pełne różnorodnych atrakcji.
W strefie wystawców przygotowaliśmy duże stoisko z pełną gamą produktów VERA i poczęstunkiem.
Nasza książka kucharska zrobiła furorę wśród szefów kuchni. Rozdaliśmy ponad 50 egzemplarzy z dedykacją Krzysztofa Żurka – ambasadora marki VERA
W ramach Archimagirusa braliśmy również udział w specjalnym pokazie kulinarnym. Krzysztof Żurek przygotował wyjątkową degustację a Sead Stovrag – wice -prezes Limpolu prezentował naszą firmę i przedstawiał portfolio produktowe marki VERA.. Przygotowaliśmy 4 dania z naszej książki kucharskiej, podbijając podniebienia zaproszonych gości.
MENU
Tofu z galaretką z pomidorów i zielonym pesto
Cevivche z turbota i omułek z sosem z mango
Grillowana ośmiornica z kukurydzianym puree
Pina Colada